Wellfarrowing

Een nieuwe norm in vrijloopkraamhokken

Het WellFarrowing kraamhok van Nooyen Pig Flooring zet de trend in de markt van vrijloopkraamhokken. Het WellFarrowing-kraamhok van Nooyen is het enige vrijloopkraamhok dat dezelfde technische resultaten behaalt als een conventioneel  kraamhok door de aanwezigheid van een balance systeem.

 

Ingebouwde Balance-vloer

Het nieuwe WellFarrowing kraamhok zorgt voor meer dierenwelzijn én een hoger rendement. Met de ingebouwde, revolutionaire Balance-vloer, is de overlevingskans van pasgeboren biggen maximaal en behoort doodliggen van biggen tot het verleden. Pas nadat de zeug gaat liggen, verdwijnt het hoogteverschil en kunnen biggen veilig en ongestoord drinken bij hun moeder.

 

Hygiëne en leefcomfort

WellFarrowing bewijst ook dat hygiëne en leefcomfort hand en hand kunnen gaan. Zeugen kunnen vrij rondlopen op een zacht gecoat stalen rooster. Doordat de speciale coating enigszins indrukbaar is, hebben zeugen voldoende grip. Met een opening van ruim 50 procent is de mestdoorlaat optimaal en is de hygiëne verzekerd. Bovendien behouden de jonge biggen op de zachte, gecoate vloer hun gave knietjes. Biggen blijven gezond en er is minder kans op het oplopen van infecties. WellFarrowing voldoet daarmee aan alle moderne eisen als het gaat om dierenwelzijn en antibioticareductie.

 

Steeds meer landen

Steeds meer landen stellen eisen aan de manier waarop kraamzeugen gehuisvest zijn. In Zwitserland en Zweden zijn vrijloopkraamhokken voor zeugen verplicht. Oostenrijk voert de verplichting in 2033 in. In Denemarken moet in 2020 10 procent van de zeugen vrij rond kunnen lopen in het kraamhok. In 2035 geldt dit voor alle zeugen in dat land. Hoewel met name West-Europese landen inzetten op deze manier van huisvesten van kraamzeugen, is de verwachting dat op termijn andere landen en supermarktketens, aanvullende eisen stellen aan de manier waarop kraamzeugen gehuisvest worden.

 

Nooyen Pig Flooring bereidt zich voor op EuroTier 2018 

Van 13 tot 16 november a.s. kunt u ons bezoeken in Hannover, standnummer 16 / F04 waar wij onze nieuwste ontwikkeling zullen presenteren.
Wij verwelkomen u graag op onze stand.

Wilt u meer weten over de beurs EuroTier?

Klik hier