Balance Blue Deck

Het kunststof roostervloersysteem met beweegbaar zeugenrooster

Met de Balance Blue Deck biedt Nooyen een uitgekiend systeem waarbij de reductie van het aantal doodgelegen biggen centraal staat.
Zodra de zeug gaat liggen, bedient ze de schakelaar en zakt het zeugenrooster naar het niveau van het biggenrooster. Wanneer de zeug weer gaat staan, stijgt het zeugenrooster naar veilige hoogte.  

De biggenroosters van dit model zijn uitgevoerd in Blue Deck kunststof roosters. Het Blue Deck rooster voor in het kraamhok zorgt door de druppelvorm van de spijlen en de bolle bovenzijde voor veel ligcomfort, een perfecte mestdoorlaat en een eenvoudig te reinigen oppervlak. Het rooster onderscheidt zich van andere volkern kunststof roosters doordat de staven in de lengterichting van de zeug lopen. Hierdoor hebben de biggen maximale grip tijdens het zogen.
De bediening van de Balance Blue Deck gebeurt met behulp van een flexibele zijschakeling.

De Balance is arbeidsbesparend doordat de kraamafdelingen minder intensief hoeven te worden gecontroleerd. De Balance Blue Deck is snel en eenvoudig te monteren.

Door het uitgekiende systeem van de Balance ligt de investering vanzelfsprekend wat hoger dan bij een conventionele kraamhokroostervloer. Deze meerkosten worden gerechtvaardigd doordat de Balance zichzelf snel terugverdient. De terugverdientijd is in grote mate afhankelijk van de reductie van het aantal doodgelegen biggen. 

Balance Blue Deck eigenschappen