Technologie

Cool Sow System
Text

A temperatura ideal para as porcas na maternidade é de 16-18 °C, enquanto para os leitões é a partir de 30 °C. Na maternidade, a temperatura está normalmente adaptada aos leitões, sendo por isso demasiado quente para as porcas.

A Nooyen desenvolveu o Sistema Cool Sow para combater este problema: arrefecimento do pavimento por baixo do ombro e do pescoço das porcas em lactação. Os efeitos positivos e resultados deste sistema de arrefecimento foram comprovados durante um estudo de dois anos realizado pela Universidade e Centro de Investigação de Wageningen nos Países Baixos.

 

LER MAIS 

Descubra tudo sobre o sistema Cool Sow da Nooyen na nossa ficha informativa

Media
Nooyen Cool Sow System
Media
Super Coated
Text

Super Coated

Voorafgaand aan en tijdens het coatingproces worden diverse kwaliteitscontroles uitgevoerd om een optimale kwaliteit en een lange levensduur van het gecoate rooster te kunnen garanderen. Zo wordt de pH-waarde van de primer gemeten en de viscositeit – oftewel de mate van vloeibaarheid – van de coating vastgesteld.
Met een hardheidsmeter wordt de hardheid van de coating bepaald. Deze meting wordt verricht voordat het rooster wordt nabehandeld in een zoutoplossing.
Tot slot wordt met proefmonsters machinaal een trekproef uitgevoerd. Middels deze proef wordt de flexibiliteit van de coating getest. Met behulp van de microscoop wordt het monster na de trekproef gecontroleerd, zodat een optimale hechting van de coating op het staal kan worden gegarandeerd. 

 

Brochure Super Coated

Descubra tudo sobre os pavimentos Super Coated da Nooyen na nossa ficha informativa

Video
Media
gietijzer
Text

Tri-Cast

Nooyen Tri-Cast roosters worden vervaardigd uit een kwalitatief uitstekend gietmengsel: Ductile casting (EN-GJS-400-15). Dankzij de lamellaire structuur van de ijzermoleculen en de hoge viscositeit van dit mengsel is het materiaal slagvast en bijzonder taai. Daardoor kunnen Tri-Cast roostervloeren een vijf procent buiging zonder problemen doorstaan. 

Left column

Tri-Bar

Nooyen streeft naar een lange levensduur van de Tri-Bar roostervloer door het gebruik van High Resistant Steel in plaats van standaard betonstaal (FEB 500). High Resistant Steel is een hoogwaardige legering met een hoog nikkel-, chroom- en kopergehalte en een zeer specifieke hoeveelheid silicium. In tegenstelling tot standaard betonstaal is de samenstelling van High Resistant Steel zeer nauwkeurig bepaald en daarmee uitermate constant. Het staal wordt koud vervormd en thermisch verzinkt. De zinklaag heeft een gemiddelde dikte van 100 tot 130 micron. Doordat High Resistant Steel in vergelijking met standaard betonstaal meer zink aantrekt, heeft het materiaal een langere levensduur. Met High Resistant Steel brengt Nooyen uitsluitend roostervloeren op de markt die kwalitatief ruim boven de NEN-EN-ISO 1461 norm liggen.

 

Brochure Tri-bar

 

Right column

Blue Deck

Het Blue Deck rooster is vervaardigd uit milieuvriendelijk en recyclebaar eerste generatie cadmiumvrij polypropyleen. Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer brede toepassing kent. Deze materiaalgroep bestaat uit lineaire macromoleculen zonder dwarsverbindingen. De toepassing van thermoplasten heeft grote voordelen omdat zacht gemaakte materialen eenvoudig in de juiste vorm kunnen worden gebracht en bovendien gemakkelijk kunnen worden hergebruikt. Blue Deck roostervloeren zijn daarnaast uitstekend bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen en zuren. 

Text
Nooyen Bfl-S1

 

Nooyen Fire Resistant

Het Nooyen Super Coated rooster voldoet aan de brandeisen gesteld in het bouwbesluit én aan onze hoge eisen ten aanzien van de naadloze uitvoering voor de beste hygiëne, welzijn door de zacht aanvoelende coating en een lange levensduur. De Super Coated roosters zijn getest volgens Europese norm EN 13501-1:2007+A1:2009 en geclassificeerd als Bfl -S1.

 

 Bekijk Bfl-S1 classificatie

Media
Nooyen Super Coated
Video